Vragen? Bel 06 14 76 85 61

Liever chatten? Wij zijn ook op Whatsapp bereikbaar!

Vragen? Klik op het icoon voor direct contact

Bellen voor houtkachel

Bellen

Bullerjan

Deze zijn uitverkocht!

Op zoek naar een specifiek product? Vraag het ons!

Bullerjan Free Flow houtkachels

Bullerjan heeft zijn oorsprong in het koude Vermont in de Verenigde Staten. Het was daar dat Eric Darnel het idee kreeg een haard te maken met het Free Flow principe. Een ronde ton met daaromheen een aantal kanalen die de warme lucht gemakkelijk zou kunnen verspreiden. De voorloper van de Bullerjan was geboren in het jaar 1975. In de begin jaren 80 werd deze haard ontdekt door de Duitse ondernemer Erhard Knofler en heeft de rechten voor verkoop in Europa overgenomen van Eric Darnel en later ook het patent-recht. Het bedrijf Energetic werd opgericht en de naam Bullerjan werd toegekend aan de houtkachel. In de 2012 is Energetic verder gegaan als Bullerjan GMBH maar met behoud van de creativiteit van Eric en de handelsgeest van Erhard binnen het bedrijf. Leuk om te weten dat het prototype nog steeds bij Eric thuis dienst doet als verwarming.

De eerste Bullerjan kachels

Bullerjan type 00

Bullerjan

Je vindt hem prachtig of je neemt hem niet. Vaak beoordeeld als een v8 motor en zeker net zo sterk. Een unieke kachel in zijn uitstralingen, en na 40 jaren nog steeds hetzelfde als het prototype, maar nu met een schonere verbranding en een hoger rendement. Ook de ontwikkeling bij Bullerjan staat niet stil en zien wij tegenwoordig ook andere modellen uit de fabriek rollen. Nog steeds geweldig qua uitstralingen en met de fijne verbrandingstechniek een haard om in huis te hebben. De nieuwste haard is de B-flex en is ontwikkeld voor de goed geïsoleerde woningen.

Houtkachel voor de geïsoleerde woningen

Een houtkachel geeft warmte en heeft zuurstof nodig. Vaak is een houtkachel voor de gezelligheid en als bijverwarming. In een nieuwbouwwoning is het daarom raadzaam om rekening te houden met het aantal kw vermogen wat een houtkachel produceert. Een 6 kw houtkachel voldoet vaak al aan de wens om een kamer bij te verwarmen. Met de luchtdichtheid van de woning maar ook met WTW systemen is het raadzaam de haard middels een externe luchttoevoer aan te sluiten op de buitenmuur of kruipruimte. De haard zal zijn verbrandingslucht dan niet meer uit de woonkamer nemen maar van buiten. Dit voorkomt problemen bij het stoken en verhoogt daardoor het genot van uw haard.

Bullerjan Dot Design