Vragen? Bel 06 14 76 85 61

Liever chatten? Wij zijn ook op Whatsapp bereikbaar!

Vragen? Klik op het icoon voor direct contact

Bellen voor houtkachel

Bellen

Vrijstaande houtkachel

Een vrijstaande houtkachel is niet ingebouwd in een muur, maar staat los in de ruimte. Dit kan voor een muur, schouw of midden in uw huis zijn. Deze vrijstaande houtkachel kan een prachtige blikvanger in uw huis worden. Het kan een centraal punt van warmte creëren waar u samen omheen kunt zitten om te genieten van de sfeer die een vrijstaande houtkachel geeft. Daarnaast is een vrijstaande houtkachel echt onderdeel van uw interieur.

Artikelen 1 tot 24 van 326 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9

Artikelen 1 tot 24 van 326 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9

Vrijstaande houtkachel

Sfeer

Omdat een houtkachel op echte houtblokken stookt, geeft dit een warme ambiance. U kunt kijken naar de vlammen die bewegen en luisteren naar het brandende hout. Veel mensen kiezen voor een houtkachel, omdat zij zich aangetrokken voelen door dit traditionele, klassieke gevoel. Een vrijstaande houtkachel kan dit gevoel versterken, omdat u hier letterlijk omheen kunt zitten en samen de sfeer kunt ervaren. Daarnaast brengt het aangezicht van de blokken hout naast uw vrijstaande houtkachel veel sfeer in uw huis.

 

Vermogen vrijstaande houtkachel

Het is belangrijk dat u bij aanschaf van een vrijstaande houtkachel rekening houdt met het vermogen van de kachel. Iedere ruimte vraagt namelijk om een ander vermogen van de vrijstaande houtkachel om de ruimte optimaal te kunnen verwarmen. Als u een vrijstaande houtkachel met te weinig vermogen in de ruimte plaatst, dan kan deze niet de hele ruimte verwarmen. Bij een vrijstaande houtkachel met te veel vermogen voor de ruimte zal de haard getemperd moeten worden waardoor er roetvorming op het glas kan ontstaan. Over het juiste vermogen van uw vrijstaande houtkachel kunnen wij u natuurlijk adviseren. Neem daarvoor even contactmet ons op, zodat een van onze experts u kan uitleggen waarop u moet letten bij aanschaf van een houtkachel.

 

Mogelijkheden vrijstaande houtkachel

Vrijstaande houtkachel hebben veel verschillende mogelijkheden. Ten eerste is het belangrijk om onderscheid te maken tussen vrijstaande houtkachels die convectiewarmte afgeven en kachels die stralingswarmte afgeven. Een vrijstaande houtkachel die convectiewarmte afgeeft, kan snel verwarmen en de warme in uw huis verspreiden. Een vrijstaande houtkachel die stralingswarmte afgeeft, doet er iets langer over om de ruimte te verwarmen. Groot voordeel hiervan is wel dat de kachel uw ruimte ook nog blijft verwarmen, zodra het vuur gedoofd is. Andere mogelijkheden met betrekking tot vrijstaande houtkachels zijn kachels die u kunt koppelen aan uw huidige cv-installatie, waardoor de warmte van de houtkachel uw hele huis kan verwarmen. Als u een vrijstaande houtkachel van speksteen aanschaft, dan is het rendement hoog. Speksteen kan de warmte namelijk voor lange tijd opslaan en de warmte tot wel 24 uur afgeven in de ruimte.

 

Houtkachel plaatsen

Bij plaatsing van een vrijstaande houtkachel is het belangrijk dat er een mogelijkheid is om een rookkanaal te installeren. Een rookkanaal zorgt ervoor dat de gassen die worden uitgestoten door de kachel op een veilige manier worden afgevoerd.

Merken en aanbiedingen

Ook vrijstaande houtkachels komen in verschillende stijlen en designs. Vrijstaande houtkachel van Altechof Dovregeven u het nostalgische gevoel van een houtkachel in uw huis. Voor strakkere ontwerpen kunt u eens kijken tussen het aanbod van Anyfireof Heta. Vergeet u niet om ook even tussen onze aanbiedingente kijken of u vrijstaande droomkachel daartussen staat.