Vragen? Bel 06 14 76 85 61

Liever chatten? Wij zijn ook op Whatsapp bereikbaar!

Vragen? Klik op het icoon voor direct contact

Bellen voor houtkachel

Bellen

Inbouw houtkachel

Een inbouw houtkachel kan geplaatst worden in een nieuwe situatie of in de plaats komen voor bijvoorbeeld een open haard. Doordat een inbouw houtkachel opgaat in uw interieur, is het geen obstakel in de ruimte. De inbouw houtkachel brengt warmte en geeft een mooi beeld door de echte vlammen.

Artikelen 1 tot 24 van 329 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9

Artikelen 1 tot 24 van 329 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9

Inbouw houtkachel

Sfeer

De reden dat veel mensen voor een houtkachel kiezen, is door de traditionele en klassieke uitstraling die deze haard heeft. U hoort het hout branden en u ziet de vlammen dansen terwijl de houtblokken verbranden. Een mooie bak met houtblokken naast de houtkachel geeft ook een knus beeld in de ruimte.

 

Inzet of inbouw

Er is een verschil tussen een houtkachel die is ingezet en een houtkachel die is ingebouwd. Het verschil zit hem in de situatie waarin de houtkachel geplaatst is. Bij een nieuwe situatie wordt vaak gekozen voor een inbouw houtkachel. Als u bijvoorbeeld aan het verbouwen bent en daarbij een nieuwe muur plaatst of als u een nieuw huis bouwt, dan kan een ingebouwde houtkachel direct geplaatst worden. Als een houtkachel wordt ingezet, dan wordt de houtkachel in een bestaande muur geplaatst. Hiervoor wordt vaak gekozen als de houtkachel in de plaats van een open haard komt. Een inzet houtkachel is namelijk veiliger dan een open haard en verbruikt minder.

 

Plaatsen inbouw houtkachel

Zoals eerder genoemd kan een inbouw houtkachel geplaatst worden in een nieuwe of in een bestaande muur. In beide gevallen is het belangrijk dat er een rookkanaal geïnstalleerd wordt om de gassen die de houtkachel produceert op een veilige manier af t voeren. U kunt ervoor kiezen om de houtkachel zelf te plaatsen of om dit over te laten aan een van onze experts.

Vermogen inbouw houtkachel

Het vermogen verschilt per inbouw houtkachel. Het is belangrijk om te weten welk vermogen nodig is om de ruimte waarin u de houtkachel inbouwt op de juiste manier te verwarmen. Als u twijfelt over het vermogen dat u nodig heeft, neem dan even contact met ons op. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden, zodat u de juiste ingebouwde houtkachel kunt kiezen. Te weinig vermogen kan er namelijk voor zorgen dat de ruimte niet helemaal verwarmd wordt, maar te veel vermogen kan resulteren in roetvorming op uw houtkachel.

 

Mogelijkheden ingebouwde houtkachel

Het is dus mogelijk om een ingebouwde houtkachel in een nieuwe muur in te bouwen of in een bestaande muur te plaatsen. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een cv-gekoppelde houtkachel. Een ander belangrijk verschil tussen houtkachels is het soort warmte dat uw ingebouwde houtkachel afgeeft. Houtkachels kunnen namelijk stralingswarmte of convectiewarmte afgeven. Convectiewarmte wordt snel afgegeven door de houtkachel, waardoor uw ruimte snel verwarmt. Sommige modellen beschikken ook over de functie om de warmte direct in de ruimte te blazen, waardoor de warme lucht nog sneller verspreid. Een inbouw houtkachel die stralingswarmte afgeeft, doet er iets langer over om te verwarmen. Voordeel hiervan is dat de houtkachel de warmte ook nog blijft afgeven, nadat het vuur in de kachel gedoofd is. Dat is natuurlijk extra voordelig.

 

 

Merken en aanbiedingen

Wij bieden veel verschillende ingebouwde houtkachels van vele merken, zodat er voor iedere smaak wel een passende haard beschikbaar is. Kijkt u ook eens tussen onze aanbiedingen voor houtkachels met kortingen die flink kunnen oplopen.