Vragen? Bel 06 14 76 85 61

Liever chatten? Wij zijn ook op Whatsapp bereikbaar!

Vragen? Klik op het icoon voor direct contact

Bellen voor houtkachel

Bellen

Hangende houtkachel

20 artikel(en)

per pagina

20 artikel(en)

per pagina

Hangende houtkachel

Een hangende houtkachel is een aanvulling op uw interieur. De combinatie van het unieke gezicht en de sfeer die een hangende houtkachel brengt, zorgt voor een echte blikvanger in uw huis.

 

Sfeer

Een hangende houtkachel heeft als groot voordeel ten opzichte van een ingebouwde houtkachel dat sommige uitgerust zijn met glas aan drie kanten van de kachel. Dit geeft de hangende houtkachel een bijzonder design en hierdoor kunt u van verschillende kanten van het vuur genieten. Een houtkachel in het algemeen is erg populair door de klassieke sfeer van echt brandend hout in uw woonkamer. De geur en het geluid hiervan creëren rust en warmte in de ruimte.

 

Vermogen hangende houtkachel

Net als bij een ingebouwde houtkachel en een vrijstaande houtkachel is het belangrijk om rekening te houden met het vermogen van de hangende houtkachel. Het vermogen per houtkachel verschilt en iedere ruimte heeft een hangende houtkachel met een ander vermogen nodig om de ruimte optimaal te kunnen verwarmen. Een hangende houtkachel met te weinig vermogen kan ervoor zorgen dat de ruimte niet helemaal verwarmd wordt, terwijl een houtkachel met te veel vermogen te veel warmte kan afgeven. Als de hangende houtkachel te veel vermogen afgeeft, kan dit weer resulteren in roetvorming op het glas. Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie met betrekking tot het juiste vermogen van een hangende houtkachel.

 

Hangende houtkachel plaatsen

Bij de plaatsing van een hangende houtkachel moet rekening gehouden worden met een aantal aspecten. Ten eerste kan het gewicht van een hangende houtkachel behoorlijk oplopen. Daarom is het van belang dat de muur waartegen u de hangende houtkachel wilt plaatsen sterk genoeg is. Daarnaast moet rekening gehouden worden met de draagconstructies van uw huis, om te zorgen dat de muur de hitte die de hangende houtkachel produceert, aan kan. Wij kunnen ons voorstellen dat u advies van een expert wilt inwinnen om te bepalen of de muur geschikt is voor een hangende houtkachel. Vraag ons bij twijfel om meer informatie. Verder is het van belang dat een rookkanaal geïnstalleerd wordt om de gassen die de hangende houtkachel produceert, op een veilige manier af te voeren.

 

Merken en aanbiedingen

In ons aanbod vindt verschillende merken die hangende houtkachels aanbieden. Dik Geurts en Hwam bieden prachtige strakke designs en de hangende houtkachels van Wanders zijn bijzonder door de hoeken waaruit u het vuur kunt zien. Kijkt u ook eens tussen onze aanbiedingen of daar net de hangende houtkachel tussen staat, waarnaar u op zoek was. .