Vragen? Bel 06 14 76 85 61

Liever chatten? Wij zijn ook op Whatsapp bereikbaar!

Vragen? Klik op het icoon voor direct contact

Bellen voor houtkachel

Bellen

Vrijstaande gashaard

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

Vrijstaande gashaard

Een vrijstaande gashaard heeft als voordeel dat er geen grote verbouwing benodigd is om de haard te plaatsen. U hoeft enkel het rookkanaal te installeren. Een ingebouwde gashaard of hangende gashaard vraagt vaak meer werk, omdat deze in of aan de muur worden bevestigd. Daarnaast is het bij een vrijstaande gashaard mogelijk om deze van de muur af te bevestigen, waardoor het vuuraanzicht van de haard nog beter tot zijn recht komt.

 

Sfeer

De keuze voor een gashaard wordt vaak gemaakt op basis van het gemak dat deze haard biedt. Daarnaast verschilt het vlammenspel van een vrijstaande gashaard door geavanceerde technieken nog maar weinig van dat van een houtkachel. Een hangende gashaard brengt warmte en sfeer in uw huis. Er gaat niets boven de aanblik van brandend vuur in uw woonkamer op koude dagen.

 

Gemak van een vrijstaande gashaard

Stelt u zich eens voor dat u vanaf uw werk of vanaf de kou op de fiets al verzekerd kunt zijn van een heerlijk verwarmd huis als u thuiskomt. Een vrijstaande gashaard biedt deze optie met de mogelijkheid om uw gashaard te verbinden met WiFi. U kunt de gashaard niet alleen thuis gemakkelijk inschakelen door op een knop te drukken, maar ook vanaf grotere afstand kunt u uw huis vast verwarmen.

 

Mogelijkheden vrijstaande gashaard

Er zijn vele mogelijkheden bij de aanschaf van een vrijstaande gashaard. Zo kunt u ervoor kiezen om een gashaard te kopen met WiFi-optie, zoals bovenstaand is beschreven of een gashaard te koppelen aan uw cv-systeem. Dan wordt met de warmte die door de vrijstaande gashaard wordt geproduceerd, uw gehele huis verwarmd. Een meer praktischere mogelijkheden waarmee u rekening moet houden is het systeem dat de rookafvoer van de gashaard regelt. Gashaarden kennen twee types systemen; een open en een gesloten systeem. Een open systeem betekent dat de aanvoer van de lucht voor de verbranding via de woonruimte plaatsvindt en de afvoer ervan via een rookkanaal. Bij een gesloten systeem vindt beide plaats via een rookkanaal. Bij een gesloten systeem is het rendement van de gashaard iets hoger en dit systeem wordt vaak geïnstalleerd als er nog geen rookkanaal aanwezig is in de woning.

 

Merken en aanbiedingen

Ons aanbod van merken die hangende gashaarden aanbieden is groot. Hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat er altijd een hangende gashaard wordt aangeboden die al uw voorkeuren bezit. Het vuuraanzicht verschilt per hangende gashaard. Bij sommige gashaarden ziet u het vuur alleen van de voorkant, waar andere gashaarden een driezijdig vooraanzicht hebben. In dat geval kunt u vanuit nog meer plekken in uw huis genieten van het brandende vuur in uw woning. Merken met bijzondere gashaarden met driezijdig vuuraanzicht zijn bijvoorbeeld Dru en Faber. Merken zoals Dovre en Gazco hebben haarden in hun assortiment met een traditionelere vormgeving. Deze haarden geven het klassieke gevoel van hout stoken. Tussen onze aanbiedingen staan vaak ook hangende gashaarden tegen aantrekkelijke prijzen. Vergeet u dus niet om dit assortiment ook te bekijken. Tot slot kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over een type gashaard of over de installatie ervan.