Vragen? Bel 06 14 76 85 61

Liever chatten? Wij zijn ook op Whatsapp bereikbaar!

Vragen? Klik op het icoon voor direct contact

Bellen voor houtkachel

Bellen

Inbouw gashaard

Artikelen 1 tot 24 van 213 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9

Artikelen 1 tot 24 van 213 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9

Inbouw gashaard

Een gashaard die is ingebouwd kan op twee manier worden ingebouwd. Namelijk in een nieuwe of in een bestaande situatie. Een nieuwe situatie komt voor wanneer u een nieuw huis bouwt of bijvoorbeeld een nieuwe muur in uw huidige huis plaatst bij een verbouwing. Een bestaande situatie betekent dat de inbouw gashaard een bestaande situatie, zoals een open haard, vervangt. Een inbouw gashaard is één met uw interieur en gaat mooi op in het geheel.

 

Sfeer

Een haard in huis brengt sfeer. Zo ook een gashaard. Het beeld van de dansende vlammen en de warme die de gashaard afgeeft, zijn vaak de voornaamste redenen voor mensen om voor een haard te kiezen. Daarnaast heeft een inbouw gashaard een moderne en luxe uitstraling in uw interieur. Het vlammenspel van een gashaard is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van dat van een houtkachel.

 

Gemak van een inbouw gashaard

Het meest makkelijke van een inbouw gashaard is dat u niet met houtblokken hoeft te slepen om het vuur in de haard brandend te houden. Daarentegen kunt u de gashaard met een druk op de knop inschakelen en de warmte reguleren. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om de inbouw gashaard al op afstand in te schakelen door middel van een afstandsbediening. inbouw gashaarden met WiFi-functie kunnen al vanaf uw werk worden ingeschakeld, zodat u in een warm huis thuiskomt.

 

Inzet of inbouw

Een gashaard kan dus worden ingezet of ingebouwd. Zoals eerdergenoemd zit het verschil in de situatie. Denkt u dus bij uw verbouwing of bij de bouw van uw nieuwe huis alvast na over de plaats waar u een ingebouwde gashaard wilt installeren. Daarnaast kunt u erover nadenken om uw huidige open haard te vervangen door een inbouw gaskachel. Dit is een verstandige keuze, aangezien een gaskachel minder verbruikt dan een open haard.

 

Mogelijkheden inbouw gashaard

Een gashaard wordt doorgaans onderverdeeld in twee varianten; een gashaard met zogenoemd open systeem of met gesloten systeem. Het verschil tussen de systemen zit in de wijze waarop de lucht die nodig is voor de gasverbranding wordt aangevoerd en zorgt voor de afvoer van rookgassen. Als al een rookkanaal aanwezig is in de woning, wordt meestal gekozen voor een open systeem. Voor een gesloten systeem wordt vaak gekozen in een nieuwe situatie. Bij een gesloten systeem is het rendement iets hoger en verloopt de afvoer en aanvoer van de lucht via hetzelfde kanaal. Ook bij deze haard is het mogelijk om een cv-gekoppelde ingebouwde gashaard aan te schaffen. Deze variant verwarmt niet alleen de ruimte waarin hij is ingebouwd, maar heeft de mogelijkheid om via uw cv-systeem ook de rest van uw huis te verwarmen.

 

Inbouw gashaard plaatsen

Bij de plaatsing van een ingebouwde gashaard moet er dus rekening mee gehouden worden of de haard in een nieuwe of in een bestaande situatie geplaatst wordt. In beide gevallen moet een rookkanaal aanwezig zijn om de gassen die de ingebouwde gashaard produceert op verantwoorde wijze af te voeren.

 

Merken en aanbiedingen

Focos Haardenspeciaalzaak biedt inbouw gashaarden van verschillende merken en in verschillende modellen. Kijkt u eens tussen de ingebouwde gashaarden van Bellfires en Dru voor een grote variatie aan designs. Vergeet ook niet om even tussen het aanbod van onze afgeprijsde ingebouwde gashaarden te kijken bij onze aanbiedingen.