Vragen? Bel 06 14 76 85 61

Liever chatten? Wij zijn ook op Whatsapp bereikbaar!

Vragen? Klik op het icoon voor direct contact

Bellen voor houtkachel

Bellen

Hanghaarden

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

Hangende gashaard

Een hangende gashaard wordt ook wel aangeduid als gaskachel en is eenvoudig in gebruik. U kunt de hangende gashaard gemakkelijk inschakelen en in veel gevallen zelfs vanaf afstand bedienen. Het voordeel van een hangende gashaard is dat u geen houtblokken nodig heeft om de haard te laten branden. Dit scheelt veel ruimte in uw huis en bespaart u veel werk.

 

Sfeer

De sfeer die een hangende gashaard biedt is tegenwoordig bijna hetzelfde als die van een houtkachel. Het vlammenspel is zo realistisch, dat deze bijna niet meer is te onderscheiden van echt brandend hout. Een hangende gashaard is dus uitermate geschikt voor mensen die van de sfeer die een haard biedt houden, maar ook voorstander zijn van gebruiksgemak.

 

Mogelijkheden hangende gashaard

Bij de aanschaf van een hangende gashaard heeft u de keuze tussen een gashaard met een open of een gesloten systeem. De wijze van luchtaanvoer voor de haard maakt het verschil tussen deze twee systemen. Bij een open systeem is het belangrijk dat u goede ventilatie installeert, omdat de lucht wordt aangevoerd via de ruimte waarin de haard staat. Vaak wordt een open systeem gekozen als al een rookkanaal aanwezig is. Een gesloten systeem wordt vaak geïnstalleerd als er nog geen rookkanaal aanwezig is. Het rendement van een gesloten systeem is iets hoger, omdat de aanvoer en de afvoer van de lucht hierbij via hetzelfde kanaal verloopt. Daarnaast is het mogelijk om een gashaard te koppelen aan uw huidige cv-systeem. De warmte die de gashaard afgeeft kan dan uw gehele huis verwarmen. Neemt u gerust contact met ons op bij vragen over de verschillende systemen.

 

Plaatsen hangende gashaard

Het is belangrijk om bij de plaatsing van een hangende gashaard rekening te houden met het gewicht van de gashaard. Het gewicht van de haard is vermeld bij de productspecificaties van het product. Zo voorkomt u dat de gashaard te zwaar is voor de muur waaraan u de gashaard wilt bevestigen. De draagconstructie van uw huis speelt ook een rol bij het bevestigen van dit type haard. Als u bijvoorbeeld een stalen constructie heeft lopen achter de plek waar u de haard wilt plaatsen, dan is dit vaak niet mogelijk door de warmte die de haard afgeeft aan de constructie. Ook is het benodigd dat een rookkanaal geïnstalleerd wordt, zodat de gassen die de hangende gashaard uitstoot op de juiste manier uw woning kunnen verlaten. De plaatsing van een hangende gashaard kunt u zelf doen of door een van onze experts laten uitvoeren.

 

Gemak van een hangende gashaard

Een hangende gashaard is geschikt als u geen grote verbouwing wilt, zoals bij een ingebouwde gashaard benodigd is. Daarnaast hebben veel hangende gashaarden tegenwoordig ook de optie om WiFi-verbinding te maken. Dit betekent dat u de gashaard al op verre afstand kunt inschakelen. Als u de hangende gashaard vanaf uw werk inschakelt bijvoorbeeld, dan bent u ervan verzekerd dat u in een verwarmd huis thuiskomt. Gashaarden met een ingebouwde thermostaat kunnen automatisch uitschakelen wanneer de door u gewenste temperatuur is bereikt.

 

 

Merken en aanbiedingen

Wij hebben hangende gashaarden van verschillende merken in ons assortiment. Ieder merk biedt hangende gashaarden in een eigen stijl, zodat er altijd wel een passende haard voor u beschikbaar is. Kijkt u bijvoorbeeld eens tussen de haarden van Dru met prachtig vuuraanzicht van verschillende zijdes. Ook tussen onze aanbiedingen kan net uw droomhaard staan.